Tilbygning til sommerhus

Lad os sammen realisere jeres sommerhus drømme.

TILBYGNING TIL SOMMERHUS

Et sommerhus er som oftest en families tilflugtssted når der  er tid til afslapning. Hvis der ikke er nok plads i tilflugtsstedet, kan en tilbygning til sommerhus, være den optimale løsning.

Vi har i denne artikel givet et overblik over mulighederne for tilbygning til sommerhus, med vejledning, regler og inspiration.

HVORFOR LAVE TILBYGNING TIL SOMMERHUS?

Mange sommerhuse i Danmark er bygget for nogle generationer siden og kan til tider ikke helt følge med tidens trends og behov. Vi stiller større krav til plads, mobilitet og faciliteter. Det er langt fra alle sommerhuse, der kan være med på disse krav.

Når det nuværende sommerhus ikke lever op til ønsket om plads til overnattende gæster i form af familie og venner. Kan en tilbygning til sommerhus være den helt rette løsning, for at få opfyldt nogle af tidens nødvendigheder, for sommerhuse.

Når man begynder at overveje mulighederne for en tilbygning til sommerhus, er der mange aspekter at tage højde for, som økonomi, byggetilladelser og byggelinjer.

Derfor er det en god ide for de involverede parter i tilbygning processen, at lave en liste over ønsker og krav til tilbygningen. For at få så mange ønsker opfyldt, som muligt.

Tilbygning til sommerhus, kan samtidig kombineres med renovering af andre dele af sommerhuset. På den måde kan en tilbygning endnu bedre integreret i det allerede eksisterende sommerhus.

Samtidig kan selve processen klares meget nemmere, hvis ombygning eller renovering af andre rum, alligevel har været i overvejelserne.

Du skal huske at håndværkerfradraget også gælder for dit sommerhus.
Læs mere om håndværkerfradraget HER

Når du skal lave en tilbygning til sommerhus, er det en god ide at overveje en rådgiver.

En rådgiver kan være meget behjælpelig med at overskue alle aspekterne af byggeprojektet. Da der kan være mange økonomiske, arkitektoniske og konstruktionsmæssige beslutninger der skal træffes.

En byggeteknisk rådgiver tager dig igennem; projektering, det juridiske og selve byggefasen.

MULIGHEDERNE MED EN TILBYGNING TIL SOMMERHUS:


– Mulighed for ekstra soveværelser eller børneværelser
– Et større køkken
– Slå køkken og stue sammen til køkken alrum
– Ekstra/større toilet eller badeværelse
– Tilføjelse af en udestue

REGLERNE FOR SOMMERHUSE OG TILBYGNING TIL SOMMERHUS

– Hvis du udvider sommerhusets boligareal med tilbygning til sommerhus. Skal der søges byggetilladelse ho kommunen. Ansøgningen skal inkludere tegninger og planer over tilbygningen.

– Man må ikke overskride bebyggelsesprocenten, som for sommerhuse normalt ligger på højst 15%. Dog kan andet være vedtaget i lokalplaner eller i byplanvedtægter.
Bebyggelsesprocenten betyder at sommerhuset højst må fylde 15% af sommerhus grundens areal.

– Der er få steder i Danmark hvor du kan få lov til at have flere etager på dit sommerhus. Men som oftest må du kun bygge udad og ikke opad. Sommerhuse må max være 5 meter høje og ydervægge max 3 meter over terræn.

– Der skal være mindst 5 meter din tilbygning til sommerhus til stier og naboskel.

–  Som før nævnt skal din tilbygning til sommerhus, bygges ansvarligt og forsvarligt. Der må altså ikke bygges uden tilladelse eller af ikke holdbare materialer. Tilbygningen skal være brandsikker, solid og energirigtig. Alle regler for byggeriet kan findes i bygningsreglementet.

  FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD PÅ DIN TILBYGNING TIL SOMMERHUS

  TILBYGNING TIL SOMMERHUS PRIS

  Ønsker du at få en pris på tilbygning til sommerhus? Intet problem!

  Kontakt os i formularen herunder eller telefonisk og få et tilbud på dit projekt, det er naturligvis helt uforpligtende.

  BYGGETEKNISK RÅDGIVNING AF PROFESSIONEL BYGGERÅDGIVER

  Brug Jysk Boligoptimering som sparringspartner til hvilket som helst byggeprojekt.

  Vi har mange års erfaring indenfor almen byggeri, og kan derfor tilbyde en kvalitetsbevidst samt økonomisk, forsvarlig byggeteknisk rådgivning.

  Det er vigtigt med en korrekt rådgivning og sparring før og under projektforløbet.

  Vi udfører og rådgiver byggeprojekter i hele landet. Du finder os her:

  BYGHERRERÅDGIVNING

  Det er vigtigt, at der med bygherre er forventningsafstemt inden projektet går i gang, hvilket også kan være med til at spare de ekstra udgifter, der tit og ofte kan opstå under et byggeforløb.

  Vi sørger for at holde den røde tråd, og vurderer ud fra dine ideer, hvor langt der er fra drøm til virkelighed.

  BYGGETEKNISK RÅDGIVNING TIL FLERE TYPER AF PROJEKTER

  Vi rådgiver og arbejder med flere typer af projekter. Du kan derfor hos Jysk Boligoptimering få hjælp til bl.a.:
  – Renovering
  – Tilbygning
  – Erhverv
  – AD HOC opgaver

  HVAD KOSTER EN BYGGERÅDGIVER?

  Det kan være meget forskelligt fra projekt til projekt, hvor stort et behovet er for byggeteknisk rådgivning.

  Vi står dog naturligvis til rådighed uanset størrelsen på dit projekt.

  BYGGERÅDGIVER PRIS

  Ønsker du at få en pris på en professionel byggerådgiver, der kan sit kram, når det kommer til bygherrerådgivning og byggeteknisk rådgivning i al almindelighed?

   FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD PÅ BYGGERÅDGIVNING